PRESSEBERGENS TIDENDE 31/12-2016


VESTNYTT 14/6-2015

Fra Vestnytt (lokalavisen på Sotra), også gjengitt i Bergens Tidende:
STYRKEPRØVEN I FORLANDSVÅGEN  Tekst og foto: Katrine Nordanger Mjelde

Med tretten grader i sjøen var det klart for triatlon i Forlandsvågen, 35 tøffinger deltok på dagens styrkeprøve
Solen skinner og varmer godt i naustveggen. Flere har tatt turen hit i dag for å få med seg Forland triatlon.
Hele lokalsamfunnet har samarbeidet for å gjennomføre arrangementet. Spente utøvere drar på seg våtdrakten og gjør seg klar for første etappe, nemlig svømming. Deretter skal våtdrakten av og en etappe på sykkel ligger foran dem før siste runde med løping.
Det er 35 stykker som skal i ilden i dag, forteller Kjetil Klepsvik som har ansvar for arrangementet sammen med Odd- Heine Pedersen. I ett år har de jobbet med å få alt klart til triatlon. Det er kjekt å se at det er flere som er med i år enn det var i fjor, forteller Klepsvik. Han er i full gang med å koke kaffe til de fremmøte. - Alle må få kaffe, det er viktig, sier han.
Aldri for sent.
Stein Tore Viken har satt seg ned i solveggen og varmer seg før han skal ut i det kalde vannet. Jeg oppfordrer eldre til å være med på slikt som dette, jeg begynte ikke å trene selv før jeg var 61 år, det er nå syv år siden, forteller den spreke 68-åringen.
Han har tidligere løpt helmaraton og flere halvmaraton i England. Forrige helg deltok han i sykkelrittet Bergen-Voss.

- Jeg brukte lang tid og var en av de ti siste i mål, men det er så kjekt å delta og være med på slike arrangementer, sier Viken.
I fjor deltok han på sitt første triatlon på Matre og syns det var gøy så han måtte ta turen hit i dag. Han skriver også egen blogg om treningslivet som sekstiåring og deler inspirasjon til å nybegynnere.
- Det er aldri for sent å begynne, man trenger ikke være topptrent for å fullføre. Det som er gøy er å delta, sier Viken entusiastisk.

Alle må delta. Lokalsamfunnet har stilt opp, og 30 stykker har meldt seg til å være frivillig. Flere står langs løypen ved veien for å servere drikke eller passe på trafikken. Den siste tiden har vi fått lokalsamfunnet med oss også, det er veldig kjekt, alle må delta, forteller Klepsvik.
Røde Kors er blitt leid inn for å overse arrangementet og være til hjelp om det skulle bli behov. Vi har to som er ute i båt og passer på deltakerne når de svømmer, i tillegg til en dykker. Så er det en som kjører følgebil etter utøverne når de sykler, slik at det er noen rundt om de skulle trenge hjelp, forteller Klepsvik. Bedehuset har stelt i stand lapskaus til deltakerne når de har gjennomført, og grendalaget serverer kaffe og is i naustet. - Det er god dugnadshjelp som lar oss gjennomføre dette. I fjor stod jeg og lagde lapskaus midt på natten så det skulle bli klart. Det er godt med hjelp. Det er meningen at dette skal engasjere, og få folk til å samle seg om noe som skjer i lokalsamfunnet, sier Klepsvik. Barnetriatlon. På kvelden skal det være fest i naustet for alle deltakere og lokalsamfunnet. Søndag var det barnetriatlon i Forlandsvåg. Om man ønsket å vere med var det helt i orden å stille rett før start.

 

STRILEN 9. september 2014


STRILEN 6. mai 2010
                    STRILEN 19. februar 2005

 

 

2 kommentarer:

Lisekristine.blogg.no sa...

Artig å lese igjen, supert at du har lagt det ut her.:)

Lisekristine.blogg.no sa...

Artig å lese igjen, supert at du har lagt det ut her.:)